top of page
  • Foto van schrijverMarjan van der Giessen

Wensen vastleggenWat zijn mijn wensen als ik er niet meer ben? Het is een onderwerp waar u misschien liever niet over nadenkt. Zeker wanneer uw levenseinde nadert, is het een confronterende vraag. Toch biedt het nabestaanden enorm veel houvast om te weten wat uw wensen zijn. Zo voorkomt u twijfels in de toch al emotionele periode voor het afscheid.


Wensen: van globaal tot heel precies

Sommige van mijn klanten weten precies wat zij willen, tot aan de kleur van de nagellak toe. Anderen leggen alleen vast dat zij een crematie of begrafenis willen en laten de rest aan hun nabestaanden over. Ook in dat laatste geval is het fijn als uw dierbaren hiervan op de hoogte zijn. Zij zien zwart-op-wit dat het u niets uitmaakt en voelen zich minder bezwaard om eigen keuzes te maken.


Voordelen van vastleggen

k raad aan om uw nabestaanden een leidraad te geven, hoe summier ook. U voorkomt twijfel en mogelijk zelfs ruzies die ontstaan als nabestaanden anders denken over de invulling. Dit kunt u op meerdere manieren doen. Zo kunt u het wensenformulier op mijn website downloaden en invullen. Of u vraagt een voorbespreking aan. Dan nemen we samen uw wensen door. Desgewenst stel ik ook een kostenraming voor u op. Beide opties zijn geheel vrijblijvend.


Bijzondere wensen

Maak uw uitvaartwensen zo specifiek als u wilt. Alles is mogelijk. Vervang de cake en koffie in de aula van het uitvaartcentrum door een borrel in uw favoriete café. Houd het afscheid en het condoleren onder het bladerdak van de bomen in uw eigen achtertuin. Of laat kinderen of kleinkinderen de kist beschilderen, zodat zelfs de kleinsten een tastbare bijdrage aan de uitvaart leveren. Dit alles kunt u vastleggen tijdens de voorbespreking of op het wensenformulier.


Neem uw nabestaanden twijfels uit handen en leg uw wensen vast.
15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page