top of page
uitvaart zelf regelen

Samen stilstaan bij de dood

uitvaart zelf regelen

Wensen bij overlijden vastleggen

De dood is een van de moeilijkste onderwerpen om over te praten, vooral als het om uw eigen dood gaat. Voor nabestaanden is het echter erg fijn om houvast te hebben bij het regelen van de uitvaart. Zo hoeven zij nooit te twijfelen over wat u had gewild. Een voorbespreking stelt u in staat uw uitvaart zelf te regelen. Samen zetten we alvast wat dingen op papier. Dat biedt rust.

Uw eigen uitvaart regelen

Misschien wilt u alleen een kostenplaatje schetsen of misschien heeft u juist al bedacht welke muziek er gedraaid moet worden tijdens de uitvaart. Een voorbespreking kan zo summier of uitgebreid als u zelf prettig vindt. Enkele zaken die we kunnen bespreken zijn: begraven of cremeren, opbaarlocatie, welk crematorium of uitvaartcentrum, welke rouwauto of het kostenplaatje.

Uw wensen vastleggen in een wensenformulier

Een uitvaartwensenformulier voorkomt twijfel en onzekerheid bij nabestaanden. Leg praktische zaken zoals locatie of soort uitvaartkist vast, maar ook emotionele wensen zoals muziekkeuze of bepaalde gedichten die u voorgedragen wilt hebben. Vertel nabestaanden dat u het document hebt ingevuld en leg het op een goed bereikbare plek, bijvoorbeeld bij uw belangrijke papieren.

Laat nabestaanden weten dat ze het goed doen

U kunt het wensenformulier ook aan mij geven ter bewaring. Ik geef u dan een bewijs waarop staat dat het document bij mij bekend is. Zelfs wanneer u geen specifieke wensen heeft voor uw uitvaart is het belangrijk om hierover te communiceren. Zo kunnen uw nabestaanden met een gerust hart een eigen invulling geven aan de uitvaart.

uitvaart zelf regelen
bottom of page