top of page
  • Foto van schrijverMarjan van der Giessen

Doe je het allemaal alleen?Ik ben zelfstandig uitvaartondernemer met een eenmanszaak. Vaak krijg ik daarom van families de vraag: ‘’Doe jij het helemaal alleen?’’ Marjan van der Giessen Uitvaartzorg is mijn bedrijf en draagt mijn naam. Maar dat betekent niet dat ik alle aspecten van de uitvaart alleen uitvoer. Ik heb een fantastisch team achter me, die mij, als het moet, dag en nacht ondersteunen en net als ik een onvergetelijk mooi afscheid willen realiseren. Voor een passende uitvaart heb je specialisten nodig die hun vak verstaan. Graag stel ik ze aan je voor:


Direct na het overlijden moet het lichaam van de overledene verzorgd worden. Soms wordt een overledene overgebracht naar een andere locatie, zoals vanuit het ziekenhuis naar een uitvaartcentrum. En soms overlijdt iemand thuis en wil de familie de overledene zo lang mogelijk thuishouden en zelf meehelpen met de verzorging van hun dierbare. Mijn zorgteam @uvr staat dag en nacht voor ‘’mijn families’’ klaar om hen op een aandachtige en respectvolle manier bij te staan met overbrengen, verzorgen en opbaren.


Mijn creatieve bloemiste @flowersbymandy, die ik zo liefkozend ‘’bloemenmeisje’’ mag noemen. Zij denkt mee met de familie en maakt op verzoek de mooiste, persoonlijke bloemstukken voor het afscheid. Ik kan er blind om vertrouwen dat zij telkens weer de juiste snaar weet te raken en dat alle bloemenpracht op tijd op de juiste locatie is.


@vanderlansenbusscher, waar ik voor de dag van de uitvaart de mooiste auto’s kan inhuren. Van Cadillac tot Rolls-Royce en van Tesla tot Land Rover, de keuze lijkt soms eindeloos. Ik vind het waardevol dat een echte autoliefhebber kan kiezen voor een auto die past bij zijn leven, of dat iemand die graag duurzame keuzes maakt, dit ook kan doorvoeren in het rouwvervoer.


Tijdens de uitvaart kan het heel waardevol zijn om jullie dierbare zelf naar het graf te dragen of de kerk in te dragen. Voor de momenten waarop dit niet zelf lukt, of dat er te weinig mensen zijn die dit kunnen of willen, roep ik graag de hulp in van @dragersverenigingrijnmond. Of het nu nodig is om 2 of 6 dragers bij de uitvaart te hebben om op de schouders te dragen, zij staan altijd klaar om te assisteren en helpen waar nodig is.


Mijn lieve vriendin Bianca, wij zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat zij aan mijn blik al kan aflezen wat er nodig is. Zij is mijn linker- én mijn rechterhand en assisteert me op de dag van de uitvaart. Samen met haar en de medewerkers van de verschillende afscheidslocaties zorg ik dat het de families tijdens de uitvaartdienst en daarna aan niets ontbreekt. Zij denken mee als we voor een uitdaging staan en zorgen ervoor dat de dag uiteindelijk altijd goed verloopt voor de familie.


Maar ook na het afscheid vind ik het heel belangrijk dat families in goede handen zijn. Na de uitvaart moeten er vaak nog keuzes gemaakt worden, zoals de keuze voor een grafmonument of een mooie halsketting of urn voor de as. Al jaren werk ik samen met Ludy Kaptein van Silent Stones in Rotterdam. In haar winkel, vol mooie producten en inspiratie, nemen Ludy en haar team echt de tijd om met nabestaanden in gesprek te gaan. Wil je iets anders dan wat er in de winkel te zien is? Dan maakt Ludy een ontwerp op maat, van tekentafel tot plaatsing. Ik weet dat deze vakvrouw jullie tot in de details begeleidt.


Al sinds 2017 werk ik achter de schermen samen met Anna Speksnijder van @bureauaps. Onze samenwerking begon met een prachtige website en fotoshoot, die zij persoonlijk voor mij heeft gemaakt. En tot de dag van vandaag staat zij mij bij met al mijn marketing en ontwerpen.


And last but not least: Mijn man en kinderen. De afgelopen 11 jaar hebben zij zich te pas en te onpas aangepast aan mijn werktijden en geschakeld waar nodig is. Dit is niet altijd even makkelijk, maar zij doen dit telkens weer met liefde.


Dus, doe ik het allemaal alleen? Nee. Ik ben dankbaar dat ik dagelijks met zoveel professionele, getalenteerde en vooral fijne mensen dit bijzondere werk mag doen. Zij maken dat ik goede uitvaarten kan neerzetten op een manier die helemaal bij mij en de familie past.196 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page